Mäkkylän perunatila – Potut pottuina jo yli 100 vuotta

Perunan keltainen historiamme alkaa jo yli 100 vuoden takaa. Mäkkylän hikevillä hietamailla on viljelty perunaa jo 1900-luvun alusta lähtien. Tuolloin pinta-alat olivat vielä vaatimattomia, mutta osa tilan tuloista saatiin perunoista. Varsinaisesti ruokaperunaan erikoistuimme vuonna 1979, jolloin rakensimme nykyaikaisen perunavaraston käsikäyttöisellä ilmastoinnilla.

Perunaa sen olla pitää – ja hyvää sellaista

Vuonna 1987 Mäkkylässä tapahtui sukupolven vaihdos. Sen myötä lopetimme hiljalleen viljan viljelyn ja päätimme keskittyä ainoastaan ruokaperunan viljelyyn – emmekä ole katuneet. Erikoistuminen on taannut sen, että olemme voineet keskittyä perunanviljelyn saloihin.

Kasvatimme hieman perunapinta-alaa ja aloitimme yhteistyön naapurin viljatilan kanssa. Näin saimme vuoroviljelyn onnistumaan vaihtamalla peltoja vuosittain. Rakensimme myös toisen kylmäkoneella varustetun pienemmän perunavaraston, joka varmistaa säilyvyyden alkukesällä. Varastojemme automaattinen ilmastointi pitää lämpötilat tarkasti halutuissa lukemissa, mikä on perunoille tärkeää.

Pelloille on rakennettu järvestä runkolinja, joka mahdollistaa sadetuksen kaikilla peltolohkoilla. Konekantaamme olemme pyrkineet uusimaan ajatuksella, jotta voisimme viljellä mahdollisimman laadukasta ruokaperunaa.

Puhtaita makuja pellolta pussiin ja lähikauppaan

Meidät tunnetaan tuoreista perunoista, joissa on puhdas ja maukas maku. Mäkkylän perunatilan asiakkaita ovat olleet mm. Satakunnan lennosto, Linkosuo, Ylisen keskuslaitos sekä Ylöjärven ja Nokian kaupungit.

Nykyisin asiakkaitamme ovat Lielahden ja Elon Citymarketit, supermarketit Linkki ja Länsiportti, sekä muita pienempiä ruokaloita.

Lähitilamme itsepalvelumyymälään ovat tervetulleita kaikki perunannälkäiset!