Perunaa tarjolla!

Mäkkylän tilan perunalajikkeet ovat kaikki ruokaperunoita. Kaikki lajikkeet ovat puhdasta lähiruokaa Ylöjärveltä.

Jelly

Keltamaltoinen kookas yleisperuna, joka sopii muusiin sekä muuhun ruoanlaittoon.

GoldMarie

Kiinteähkö yleisperuna. Goldmarie on suosittu lajike Saksassa, koska se on maultaan erittäin hyvä ja voittanut useita makukilpailuja. 

Annabelle

 Siiklin kaltainen kiinteä perunalajike, mutta hieman jauhoisempi. Kermainen maku.

Osta perunat suoraan tilalta

Mäkkylän perunatilan itsepalvelumyymälä on avoinna joka päivä klo 7.00–21.00 lähes ympäri vuoden. Meiltä löydät maukkaat ruokaperunat, joita on tarjolla 10 kg ja 25 kg säkeissä.

Tervetuloa perunaostoksille!

Mäkkylän perunan viljelyn salaisuus

Mäkkylän mailla perunaa on viljely jo 1900-luvun alusta lähtien. Tilamme maat ovat multavia, hienohietaisia maita, joissa on luontaista kasvuvoimaa, eikä keinolannoitteita juuri tarvita. Vähäinen lannoituskin perustuu maasta otettaviin maanäytteisiin ja tarkasti mietittyyn viljelysuunnitelmaan, jonka päätavoitteena on viljellä laadukasta, suomalaista perunaa

Suuret penkit, vuosittain hankittava uusi siemen, sadetus ja luontainen tuleentuminen ovat perunoidemme laadun salaisuuksia. Säilömme perunan aina puulaatikoissa varastoon, jonka ilmassa on noin 90 % kosteutta ja lämpöä 3.5 asteen verran. Nämä olosuhteet sopivat perunoille erinomaisesti ja pitävät ne maukkaina.

Pakatun perunan kierron pidämme nopeana. Tarkka lajittelu on meille kunnia-asia. Niin saat pottusi aina tuoreina, puhtaina ja laadukkaina!